CFN Digest Fs 60 kapsułek
CFN
Opis
CFN Digest FS Axis to suplement diety oparty na składnikach aktywnych wspomagających proces trawienia.
Właściwości aktywnych składników:
Kurkuma: staje się idealną przyprawą do ochrony wątroby w całkowicie naturalny sposób, dzięki obecności kurkuminy, kwasu kawowego, borneolu, eugenolu i turmenonu, wszystkich substancji o działaniu hepatoprotekcyjnym (tj. Pomagają chronić komórki wątroby). Kurkuma jest doskonałym tonikiem dla układu trawiennego, dlatego bardzo interesujące jest ułatwienie i usprawnienie trawienia, szczególnie gdy występują powolne lub ciężkie trawienia. Jego spożywanie jest bardzo przydatne w przypadku niestrawności, a zwłaszcza w przypadku przewlekłego zapalenia błony śluzowej żołądka, w którym powstaje podchloryn (brak wydzielania kwasu w żołądku). Przydaje się również ułatwienie trawienia tłuszczów dzięki efektowi żółciopędnemu, dlatego jest tak interesujący w przypadku obfitych i nadmiernych posiłków. Kurkuma jest bogata w zingiberene, związek aktywny, który wyróżnia się właściwościami przeciwwrzodowymi. Zapewnia również 1-fenylo-hydroksy-N-pentan, system zdolny do stymulowania wydzielania soków trzustkowych, gastryny i sekretyny. Ponadto pomaga utrzymać pH żołądka. W przypadku gazu i wzdęć kurkuma naturalnie pomaga je zmniejszyć, dzięki właściwościom wiatropędnym, które pomagają wydalić gaz z jelita, dlatego jest odpowiednia do łagodzenia gazów jelitowych. Kurkuma zapewnia użyteczne działanie przeciwzapalne w celu zmniejszenia objawów związanych z reumatoidalnym zapaleniem stawów i zespołem cieśni nadgarstka. Dowodzą tego liczne badania naukowe, które wykazały działanie przeciwzapalne kurkuminy.
Betaina: Betaina HCL jest nieistotnym składnikiem odżywczym i źródłem kwasu chlorowodorowego, substancji chemicznej naturalnie pochodzącej z żołądka i rozkładającej tłuszcze i białka. Jest niezbędny do metabolizmu (wchłaniania) białka, wapnia, witaminy B12 i żelaza. Niskie pH kwasu solnego w żołądku pozwala mu trawić bakterie i mikroorganizmy, które mogły zostać połknięte. Nie ma źródeł pokarmu betainy HCL, ale naturalnie występuje ona w komórkach okładzinowych żołądka.
Pankreatyna: Jest to mieszanina enzymów trawiennych naturalnie występujących w jelitach. Enzymy trawienne to złożone białka, które biorą udział w trawieniu i powodują zmiany chemiczne w innych substancjach. Działają optymalnie w określonej temperaturze i pH. Umożliwiają trawienie tłuszczów, białek i cukrów. Enzymy trawienne obejmują enzymy trzustkowe, enzymy roślinne i enzymy pochodzące z grzybów. Istnieją 3 klasy enzymów trawiennych: enzymy proteolityczne, niezbędne do trawienia białek; lipazy potrzebne do trawienia tłuszczów; i amylazy, niezbędne do trawienia węglowodanów.
Pepsyna: Pepsyna jest enzymem trawiennym, który jest uwalniany w żołądku jako pepsinogen. Uwalnianie kwasu solnego stymuluje uwalnianie tej podstawowej formy pepsyny. Kiedy pepsinogen jest wystawiony na działanie kwasu solnego w żołądku, pepsinogen rozwija się i rozkłada na pepsynę. Główną funkcją pepsyny jest rozkładanie białek znajdujących się w żywności, takich jak la i los, na mniejsze kawałki (polipeptydy). Rozkłada białka tylko w niektórych punktach, więc białko nie jest całkowicie trawione na poziomie aminokwasów. Aby tak się stało, żywność musi przejść do jelit, gdzie inne enzymy kończą proces trawienia.
Papaina: jest enzymem proteolitycznym, to znaczy o zdolności do trawienia białek żywności i neutralizowania kwasów żołądkowych, sprzyjając trawieniu i unikając tworzenia się gazów. Jest podobny do pepsyny znajdującej się w soku żołądkowym lub trypsyny obecnej w soku trzustkowym. Uzyskuje się go przez ekstrakcję białej cieczy przez niektóre cięcia zielonej papai i liści papai.
Bromelaina: jest enzymem trawiennym o charakterze białkowym, podobnym do enzymów naszego organizmu i który zapewnia nam wiele efektów leczniczych. Może być dobrą alternatywą jako środek przeciwzapalny, w celu zmniejszenia bólu i jako pomoc w trawieniu. Jest to substancja, którą znajdujemy w rodzinie bromeliad, głównie w ananasie, a konkretnie w łodydze. Jest częścią grupy polifenoli (świetnych przeciwutleniaczy). Udowodniono, że działa poprzez rozkład białek, przekształcając je w aminokwasy i peptydy, małe cząsteczki zdolne do wchłaniania, hamuje również prostaglandyny wywołujące stany zapalne, a ponadto stymuluje tworzenie enzymów rozkładających otaczające białko obszar zapalny.
Trypsyna: jest enzymem peptydazy, który rozrywa wiązania peptydowe prostaglandyn
Właściwości aktywnych składników:
Kurkuma: staje się idealną przyprawą do ochrony wątroby w całkowicie naturalny sposób, dzięki obecności kurkuminy, kwasu kawowego, borneolu, eugenolu i turmenonu, wszystkich substancji o działaniu hepatoprotekcyjnym (tj. Pomagają chronić komórki wątroby). Kurkuma jest doskonałym tonikiem dla układu trawiennego, dlatego bardzo interesujące jest ułatwienie i usprawnienie trawienia, szczególnie gdy występują powolne lub ciężkie trawienia. Jego spożywanie jest bardzo przydatne w przypadku niestrawności, a zwłaszcza w przypadku przewlekłego zapalenia błony śluzowej żołądka, w którym powstaje podchloryn (brak wydzielania kwasu w żołądku). Przydaje się również ułatwienie trawienia tłuszczów dzięki efektowi żółciopędnemu, dlatego jest tak interesujący w przypadku obfitych i nadmiernych posiłków. Kurkuma jest bogata w zingiberene, związek aktywny, który wyróżnia się właściwościami przeciwwrzodowymi. Zapewnia również 1-fenylo-hydroksy-N-pentan, system zdolny do stymulowania wydzielania soków trzustkowych, gastryny i sekretyny. Ponadto pomaga utrzymać pH żołądka. W przypadku gazu i wzdęć kurkuma naturalnie pomaga je zmniejszyć, dzięki właściwościom wiatropędnym, które pomagają wydalić gaz z jelita, dlatego jest odpowiednia do łagodzenia gazów jelitowych. Kurkuma zapewnia użyteczne działanie przeciwzapalne w celu zmniejszenia objawów związanych z reumatoidalnym zapaleniem stawów i zespołem cieśni nadgarstka. Dowodzą tego liczne badania naukowe, które wykazały działanie przeciwzapalne kurkuminy.
Betaina: Betaina HCL jest nieistotnym składnikiem odżywczym i źródłem kwasu chlorowodorowego, substancji chemicznej naturalnie pochodzącej z żołądka i rozkładającej tłuszcze i białka. Jest niezbędny do metabolizmu (wchłaniania) białka, wapnia, witaminy B12 i żelaza. Niskie pH kwasu solnego w żołądku pozwala mu trawić bakterie i mikroorganizmy, które mogły zostać połknięte. Nie ma źródeł pokarmu betainy HCL, ale naturalnie występuje ona w komórkach okładzinowych żołądka.
Pankreatyna: Jest to mieszanina enzymów trawiennych naturalnie występujących w jelitach. Enzymy trawienne to złożone białka, które biorą udział w trawieniu i powodują zmiany chemiczne w innych substancjach. Działają optymalnie w określonej temperaturze i pH. Umożliwiają trawienie tłuszczów, białek i cukrów. Enzymy trawienne obejmują enzymy trzustkowe, enzymy roślinne i enzymy pochodzące z grzybów. Istnieją 3 klasy enzymów trawiennych: enzymy proteolityczne, niezbędne do trawienia białek; lipazy potrzebne do trawienia tłuszczów; i amylazy, niezbędne do trawienia węglowodanów.
Pepsyna: Pepsyna jest enzymem trawiennym, który jest uwalniany w żołądku jako pepsinogen. Uwalnianie kwasu solnego stymuluje uwalnianie tej podstawowej formy pepsyny. Kiedy pepsinogen jest wystawiony na działanie kwasu solnego w żołądku, pepsinogen rozwija się i rozkłada na pepsynę. Główną funkcją pepsyny jest rozkładanie białek znajdujących się w żywności, takich jak la i los, na mniejsze kawałki (polipeptydy). Rozkłada białka tylko w niektórych punktach, więc białko nie jest całkowicie trawione na poziomie aminokwasów. Aby tak się stało, żywność musi przejść do jelit, gdzie inne enzymy kończą proces trawienia.
Papaina: jest enzymem proteolitycznym, to znaczy o zdolności do trawienia białek żywności i neutralizowania kwasów żołądkowych, sprzyjając trawieniu i unikając tworzenia się gazów. Jest podobny do pepsyny znajdującej się w soku żołądkowym lub trypsyny obecnej w soku trzustkowym. Uzyskuje się go przez ekstrakcję białej cieczy przez niektóre cięcia zielonej papai i liści papai.
Bromelaina: jest enzymem trawiennym o charakterze białkowym, podobnym do enzymów naszego organizmu i który zapewnia nam wiele efektów leczniczych. Może być dobrą alternatywą jako środek przeciwzapalny, w celu zmniejszenia bólu i jako pomoc w trawieniu. Jest to substancja, którą znajdujemy w rodzinie bromeliad, głównie w ananasie, a konkretnie w łodydze. Jest częścią grupy polifenoli (świetnych przeciwutleniaczy). Udowodniono, że działa poprzez rozkład białek, przekształcając je w aminokwasy i peptydy, małe cząsteczki zdolne do wchłaniania, hamuje również prostaglandyny wywołujące stany zapalne, a ponadto stymuluje tworzenie enzymów rozkładających otaczające białko obszar zapalny.
Trypsyna: jest enzymem peptydazy, który rozrywa wiązania peptydowe prostaglandyn
Cechy
- Referencja8427729003327
- Sztuka60 caps
- MarkaCFN
Opinie klientów
CFN Digest Fs 60 kapsułek