Lamberts Witamina E 400Ui Naturalna jak D-alfa tokoferol 60 kapsułek
Lamberts


Opis
Witaminy to grupa organicznych składników odżywczych niezbędnych do regulacji procesów chemicznych w organizmie.
Na ogół organizm nie jest w stanie ich syntetyzować, dlatego należy je pozyskiwać z pożywieniem lub w postaci suplementów diety.
Istnieją dwie główne grupy witamin: witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, takie jak witaminy A, D i E, które mogą być rozpuszczane w tłuszczu i magazynowane w organizmie, oraz witaminy rozpuszczalne w wodzie, takie jak witaminy B i C, rozpuszczalny w wodzie, a nie w organizmie. może przechowywać.
Udowodniono naukowo, że naturalna witamina E (d-alfa-tokoferol) jest dwukrotnie silniejsza od jej syntetycznego odpowiednika (dl-alfa-tokoferol) i została uznana przez wielu badaczy za jeden z najważniejszych dietetycznych przeciwutleniaczy znanych człowiekowi.
Witamina E chroni każdą komórkę organizmu przed stresem oksydacyjnym wywołanym przez reaktywne związki zwane „wolnymi rodnikami”, a te ochronne właściwości stawiają witaminę E w centrum światowych badań.
LAMBERTS dostarcza witaminy E w ich naturalnej postaci d-alfa-tokoferolu, ponieważ jest to forma, w jakiej jest wytwarzana w żywności.
Badania pokazują, że naturalna witamina E ma lepszą aktywność biologiczną, jest łatwiej przyswajalna i zatrzymywana w organizmie niż syntetyczna witamina E.
Forma syntetyczna nazywana jest dl-alfa tokoferolem i jest najtańszą i najpowszechniejszą formą stosowaną w wielu produktach zawierających witaminę E.
Istnieją badania naukowe, które wskazują, że może pomóc w utrzymaniu dobrego samopoczucia serca, zapobiegając przekształcaniu się tłuszczów wielonienasyconych organizmu w wyniku utleniania w tłuszcze nasycone, chroniąc w ten sposób wszystkie błony, w tym płuca i naczynia krwionośne.
LAMBERTS Witamina E jest produkowana w Wielkiej Brytanii w zakładach, które działają zgodnie z surowymi farmaceutycznymi standardami produkcji GMP.
Nasza witamina E jest pozyskiwana z naturalnego oleju roślinnego i dostarczana w kapsułkach bez żelatyny.
Witamina E znajduje się również w olejach roślinnych, orzechach i nasionach (takich jak migdały i nasiona słonecznika), zielonych warzywach liściastych i pełnych ziarnach.
Na ogół organizm nie jest w stanie ich syntetyzować, dlatego należy je pozyskiwać z pożywieniem lub w postaci suplementów diety.
Istnieją dwie główne grupy witamin: witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, takie jak witaminy A, D i E, które mogą być rozpuszczane w tłuszczu i magazynowane w organizmie, oraz witaminy rozpuszczalne w wodzie, takie jak witaminy B i C, rozpuszczalny w wodzie, a nie w organizmie. może przechowywać.
Udowodniono naukowo, że naturalna witamina E (d-alfa-tokoferol) jest dwukrotnie silniejsza od jej syntetycznego odpowiednika (dl-alfa-tokoferol) i została uznana przez wielu badaczy za jeden z najważniejszych dietetycznych przeciwutleniaczy znanych człowiekowi.
Witamina E chroni każdą komórkę organizmu przed stresem oksydacyjnym wywołanym przez reaktywne związki zwane „wolnymi rodnikami”, a te ochronne właściwości stawiają witaminę E w centrum światowych badań.
LAMBERTS dostarcza witaminy E w ich naturalnej postaci d-alfa-tokoferolu, ponieważ jest to forma, w jakiej jest wytwarzana w żywności.
Badania pokazują, że naturalna witamina E ma lepszą aktywność biologiczną, jest łatwiej przyswajalna i zatrzymywana w organizmie niż syntetyczna witamina E.
Forma syntetyczna nazywana jest dl-alfa tokoferolem i jest najtańszą i najpowszechniejszą formą stosowaną w wielu produktach zawierających witaminę E.
Istnieją badania naukowe, które wskazują, że może pomóc w utrzymaniu dobrego samopoczucia serca, zapobiegając przekształcaniu się tłuszczów wielonienasyconych organizmu w wyniku utleniania w tłuszcze nasycone, chroniąc w ten sposób wszystkie błony, w tym płuca i naczynia krwionośne.
LAMBERTS Witamina E jest produkowana w Wielkiej Brytanii w zakładach, które działają zgodnie z surowymi farmaceutycznymi standardami produkcji GMP.
Nasza witamina E jest pozyskiwana z naturalnego oleju roślinnego i dostarczana w kapsułkach bez żelatyny.
Witamina E znajduje się również w olejach roślinnych, orzechach i nasionach (takich jak migdały i nasiona słonecznika), zielonych warzywach liściastych i pełnych ziarnach.
Cechy
- Referencja5055148400040
- MarkaLamberts
- Zakres produktówLamberts Vitaminas
Opinie klientów
Lamberts Witamina E 400Ui Naturalna jak D-alfa tokoferol 60 kapsułek
