Lamberts Naturalna witamina E 400 IU 180 kapsułek
Lamberts
Opis
Witaminy to grupa organicznych składników odżywczych niezbędnych do regulacji procesów chemicznych w organizmie.
Zasadniczo organizm nie może ich syntetyzować, dlatego należy je pozyskiwać z pożywienia lub w postaci suplementów diety.
Istnieją dwie główne grupy witamin: witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, takie jak witaminy A, D i E, które mogą być rozpuszczone w tłuszczach i przechowywane w organizmie, oraz witaminy rozpuszczalne w wodzie, takie jak witaminy B i C, rozpuszczalne w wodzie i niedostępne dla organizmu. sklep z puszkami.
Zostało naukowo udowodnione, że naturalna witamina E (d-alfa-tokoferol) ma dwukrotnie większą moc niż jej syntetyczny odpowiednik (dl-alfa-tokoferol) i została uznana przez wielu badaczy za jeden z najważniejszych przeciwutleniaczy w diecie znanych człowiekowi.
Witamina E chroni każdą komórkę w ciele przed stresem oksydacyjnym wywołanym przez reaktywne związki zwane „wolnymi rodnikami”, a te właściwości ochronne sprawiły, że witamina E znalazła się w centrum globalnych badań.
LAMBERTS dostarcza witaminy E w swojej naturalnej formie d-alfa tokoferolu, ponieważ w ten sposób jest wytwarzany w żywności.
Badania pokazują, że naturalna witamina E ma lepszą aktywność biologiczną, jest łatwiej przyswajalna i zatrzymywana w organizmie niż syntetyczna witamina E.
Forma syntetyczna nazywa się dl-alfa tokoferol i jest najtańszą i najczęściej stosowaną w wielu produktach witaminy E.
Istnieją badania naukowe, które wskazują, że może pomóc utrzymać dobre samopoczucie serca, zapobiegając przekształcaniu wielonienasyconych tłuszczów w organizmie przez utlenianie w tłuszcze nasycone, chroniąc w ten sposób wszystkie błony, w tym płuc i naczyń krwionośnych.
Witamina E z LAMBERTS jest produkowana w Wielkiej Brytanii w lokalizacjach, które działają zgodnie ze ścisłymi standardami produkcji farmaceutycznej GMP.
Nasza witamina E jest ekstrahowana z naturalnego oleju roślinnego i jest dostarczana w kapsułkach bez żelatyny.
Witamina E znajduje się również w olejach roślinnych, orzechach i nasionach (takich jak migdały i nasiona słonecznika), zielonych warzywach liściastych i produktach pełnoziarnistych.
Zasadniczo organizm nie może ich syntetyzować, dlatego należy je pozyskiwać z pożywienia lub w postaci suplementów diety.
Istnieją dwie główne grupy witamin: witaminy rozpuszczalne w tłuszczach, takie jak witaminy A, D i E, które mogą być rozpuszczone w tłuszczach i przechowywane w organizmie, oraz witaminy rozpuszczalne w wodzie, takie jak witaminy B i C, rozpuszczalne w wodzie i niedostępne dla organizmu. sklep z puszkami.
Zostało naukowo udowodnione, że naturalna witamina E (d-alfa-tokoferol) ma dwukrotnie większą moc niż jej syntetyczny odpowiednik (dl-alfa-tokoferol) i została uznana przez wielu badaczy za jeden z najważniejszych przeciwutleniaczy w diecie znanych człowiekowi.
Witamina E chroni każdą komórkę w ciele przed stresem oksydacyjnym wywołanym przez reaktywne związki zwane „wolnymi rodnikami”, a te właściwości ochronne sprawiły, że witamina E znalazła się w centrum globalnych badań.
LAMBERTS dostarcza witaminy E w swojej naturalnej formie d-alfa tokoferolu, ponieważ w ten sposób jest wytwarzany w żywności.
Badania pokazują, że naturalna witamina E ma lepszą aktywność biologiczną, jest łatwiej przyswajalna i zatrzymywana w organizmie niż syntetyczna witamina E.
Forma syntetyczna nazywa się dl-alfa tokoferol i jest najtańszą i najczęściej stosowaną w wielu produktach witaminy E.
Istnieją badania naukowe, które wskazują, że może pomóc utrzymać dobre samopoczucie serca, zapobiegając przekształcaniu wielonienasyconych tłuszczów w organizmie przez utlenianie w tłuszcze nasycone, chroniąc w ten sposób wszystkie błony, w tym płuc i naczyń krwionośnych.
Witamina E z LAMBERTS jest produkowana w Wielkiej Brytanii w lokalizacjach, które działają zgodnie ze ścisłymi standardami produkcji farmaceutycznej GMP.
Nasza witamina E jest ekstrahowana z naturalnego oleju roślinnego i jest dostarczana w kapsułkach bez żelatyny.
Witamina E znajduje się również w olejach roślinnych, orzechach i nasionach (takich jak migdały i nasiona słonecznika), zielonych warzywach liściastych i produktach pełnoziarnistych.
Cechy
- Referencja5055148400569
- MarkaLamberts
- Zakres produktówLamberts Vitaminas
Opinie klientów
Lamberts Naturalna witamina E 400 IU 180 kapsułek