Mimasa Ekologiczne Kuzu
Mimasa
Opis
Kuzu lub kudzu (Puerarialobata) to roślina pnąca, która rośnie w lasach Chin, Japonii, Indii i południowych USA.
Z jego ogromnego korzenia - który czasami może osiągnąć nawet 2 metry - ekstrahuje się skrobię, która jest używana zarówno w kuchni, jak i do przygotowywania napojów leczniczych.
Jest bogaty w węglowodany , minerały, olejki eteryczne, izoflawony i błonnik, odżywia i wzmacnia błony śluzowe układu pokarmowego i oddechowego. Reguluje trawienie, regeneruje florę jelitową i ułatwia wchłanianie składników odżywczych.
Sposób użycia: W kuchni służy do zastąpienia mąki w celu zagęszczenia przecierów, zup, ciast, sosów i sosów.
Konieczne jest rozpuszczenie kuzu w odrobinie zimnej wody i dodanie go do gotowania na kilka minut przed zakończeniem gotowania.
Cechy
- Referencja8436032153421
- MarkaMimasa
Opinie klientów
Mimasa Ekologiczne Kuzu