Salud Viva Skrobia z tapioki 250 gr
Salud Viva
Opis
Ta skrobia jest wykonana z korzenia manioku, w wyniku czego powstaje drobny biały proszek podobny do skrobi kukurydzianej. Maniok nadaje ciastu elastyczność, pomaga wzbogacić bezglutenowe receptury ciasta, aw wielu przypadkach zapewnia chrupiącą, zwiewną teksturę charakterystyczną dla prawdziwego chleba.
* Służy również do zagęszczania płynów, budyni, słodyczy, sosów itp. Można go użyć do przygotowania kremowego kremu i do lodów bezmlecznych.
* Dwie duże cząsteczki utworzone z prostych cukrów, zwane amylozą i amylopektyną, sprawiają, że skrobia jest doskonałym składnikiem wielu receptur ze względu na jej właściwości adhezyjne, która sprawia, że chleb i ciasta są puszyste.
* Korzeń manioku ma więcej skrobi niż inne bulwy, stąd jego wielki potencjał jako substytutu pszenicy.
* W przypadku skrobi manioku nie jest konieczne dodawanie drożdży, aby uzyskać typową lepką strukturę żywności wytwarzanej z pszenicy. Jest stosowany jako środek absorbujący i wiążący wodę.
* Służy również do zagęszczania płynów, budyni, słodyczy, sosów itp. Można go użyć do przygotowania kremowego kremu i do lodów bezmlecznych.
* Dwie duże cząsteczki utworzone z prostych cukrów, zwane amylozą i amylopektyną, sprawiają, że skrobia jest doskonałym składnikiem wielu receptur ze względu na jej właściwości adhezyjne, która sprawia, że chleb i ciasta są puszyste.
* Korzeń manioku ma więcej skrobi niż inne bulwy, stąd jego wielki potencjał jako substytutu pszenicy.
* W przypadku skrobi manioku nie jest konieczne dodawanie drożdży, aby uzyskać typową lepką strukturę żywności wytwarzanej z pszenicy. Jest stosowany jako środek absorbujący i wiążący wodę.
Cechy
- Referencja21790000001
- Ilość250 gr
- MarkaSalud Viva
Opinie klientów
Salud Viva Skrobia z tapioki 250 gr